Poleposition

Kalender 2018

Update 10/10/2018

In het spoor van De Ronde

17 juni 2018 - door Erik & Hilde

De Ronde van Vlaanderen is weer gereden. Velen onder u zullen hem waarschijnlijk vanuit een luie zetel bekeken hebben. Nu kunnen jullie hem zelf rijden, op vier wielen weliswaar. We sparen geen hellingen; de Kwaremont, de Wolvenberg, den Berendries, Tenbosse, Koppenberg, Taaienberg, …. om er maar enkele te noemen. Kasseien tellen is onbegonnen werk. Het wordt genieten van de mooie Vlaamse Ardennen.
We gaan van start in Oudenaarde. Een stad met een rijk verleden. Het trefpunt voor wielerliefhebbers en wandelaars, maar ook de stad gekend van z’n heerlijk bieren (vb. Ename, Liefmans, Cnudde, Smisje, ….)
Via de alom gekende hellingen, bol van de kasseien, wordt het genieten van de groene glooiingen. Hier en daar gelegenheid voor een picknick met uitgestrekte panorama’s. Wie liever een terrasje kaapt, kan ook kennismaken met enkel unieke en pittoreske haltes.
De route eindigt hoog op de top van Geraardsbergen. In de schaduw van de Oudenbergkapel ligt de beruchte Muur. Daar mogen geen wagens over, maar wie wil kan hem altijd te voet oplopen …

Inschrijving ...(uiterste inschrijving 06/06)