Poleposition

Kalender 2019

Update 23/12/2018

Gelderse streken

10 - 13 mei 2018 - door Ron en Sonja

In 2018 nemen we jullie mee naar de Nederlandse provincie met het grootste landoppervlak, Gelderland, ideaal voor een verlengd Hemelvaart-weekendje, niet te ver weg. Nee, het is niet Friesland die het grootst is, want daar tellen ze het wateroppervlakte erbij . En daar hebben we trouwens al een prachtig bezoekje aan gebracht in 2014. Gelderland is gelegen in het midden van Nederland en reikt in het oosten tegen Duitsland.
Gelderland is gekend om zijn verschillende regio’s, waarvan wij er twee gaan verkennen. Wellicht de meest gekende is de Veluwe waar we tot rust kunnen komen in de Nationale parken de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Daar vinden we prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, stuifzand, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna maar ook sfeervolle dorpen en cultureel erfgoed. De Achterhoek is de tweede regio die we verkennen en is een streek van boerderijen, landhuizen tot statige kastelen en van grachten tot kerkpaden. De historische stadjes uit de vroege of late Middeleeuwen met verdedigingswerken zorgen ervoor dat je het verleden kunt herbeleven. Gelegen in het typische coulisselandschap met omzoomde akkers, slingerende beken en mooie doorkijkjes. Je kan er ook de gezellige middeleeuwse Hanzesteden vinden waarvan wij er twee gaan verkennen, Zutphen en Doesburg gelegen langs de prachtige IJssel. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme!
Onze uitvalsbasis is Apeldoorn in het Van der Valk hotel “de Cantherel”, die hebben we even gebeld of er nog plaats was om ons te ontvangen. En ja hoor, ze hebben voor ons een aantal kamers gereserveerd, dus wees er snel bij en schrijf je nu al in.
We verwelkomen jullie graag op ons weekendje “Gelderse streken”.
Ron & Sonja
• 3 overnachtingen in een kamertype naar keuze (standaard of comfort)
• 3x uitgebreid ontbijt
• 3x 3-gangen diner (live-cookingbuffet/seizoensmenu) inclusief een drankenarrangement tijdens het diner.
Verder kan u rekenen op;
• 4 uitgeschreven roadbooks op papier en de digitale versie (gpx)
• 4 tourgidsen met de bezienswaardigheden in cronologische volorde.

Prijs op basis van een tweepersoonskamer voor 2 volwassenen Inclusief toeristenbelasting

Inschrijving ...(tot 11 april 2018)