Poleposition

Kalender 2019

Update 23/12/2018

Limburg B - NL

15 april 2018 - door Peter en Rita

15 april verzamelen we in de gemeente Meeuwen-Gruitrode.
Vanaf 1 januari 2019 zal deze gemeente ophouden te bestaan en gaan we fusioneren met de gemeente Opglabbeek onder een nieuwe naam ‘OUDSBERGEN’. De Oudsberg is de grootste en hoogste stuifduin van Vlaanderen en is ook de naam van het omliggende natuurgebied.
Maar we zijn hier natuurlijk ook om Limburg te verkennen. We gaan rondrijden in de bosrijke omgeving en langs kanalen en rivieren. We zullen ook door Oud-Rekem rijden, het dorp dat in 2008 uitgeroepen werd tot het mooiste dorp van Vlaanderen. Ontdek er zijn leuke terrasje en cafeetjes.
We rijden niet alleen langs water maar dikwijls bevinden we ons met de auto lager dan het water. We verlaten Belgisch-Limburg met het veerpont om over te steken naar Nederlands-Limburg.
Geniet van een verblijf in het glooiende landschap van Nederlands Limburg en ontdek de streekproducten en culinaire hoogstandjes van het bourgondische leven. Het witte stadje Thorn is een van de trekpleisters die we ook aandoen. Het is zeker de moeite om onze cabrio eventjes te parkeren en de beentjes te streken.
Aan de dames is er ook gedacht want we passeren twee outlet centra, Maasmechelen Village en Outlet Roermond.
We sluiten onze rit terug af in Belgisch-Limburg, meerbepaald in ‘Elen’ waar we kunnen genieten van een heerlijke maaltijd.